Van kroeg tot kantoor: Millennial Style

Afgelopen week stonden we, na een succesvolle roast van onze strategie (daarover meer in een volgend blog), weer een keertje in de kroeg om een klein drankje na afloop te doen. Het was een van de kroegen waarin we vorig jaar een aantal keer hebben gezeten toen we nog geen kantoor hadden. Die kroegen, en de flexplekken bij HNK, zorgden op dat moment voor de juiste vibe. Het trok ons uit de wereld van onze day-time-job en gaf ons het gevoel van ondernemerschap, creativiteit en ‘start-up zijn’. Het werk verzetten deden we meestal vanuit huis of via Skype en Teams, wat hielp om te focussen op de desbetreffende taak of opdracht.

Nu is dat anders. De plek waar onze creativiteit moet stromen is dezelfde plek als waar we het werk verzetten en ondernemerschap moeten laten zien. Het is dan ook essentieel dat deze werkplek aansluit bij onze behoeftes. Daarnaast is het een manier om uiting te geven aan onze cultuur. Wat we niet willen, is in ieder geval gelijk al duidelijk. De uitstraling van een wit kaal statisch bureau met schotten ertussen en zonder aankleding eromheen is teveel ‘kantoor-jaren-80’ en past niet bij ons. Een oude kapotte bank en een tafel van kratjes en steigerplanken is teveel ‘studenten-bestuurtje’ en is ook niet de vibe die we willen. Maar wat dan wel?

De aanpak wordt een aanpak die we als Poort8 vaak gebruiken: we starten met de basis en bouwen van daaruit verder. Voor een kantoor is de basis je eigen werkplek. In december hebben we al goede beeldschermen aangeschaft, dus dat zit goed. Wat we allemaal ook prettig vinden, is om te kunnen wisselen tussen zitten en staan. We komen uit bij een fijn bureau inclusief elektrische bediening van Ikea. De stoelen van CIC zitten goed, dus daar hoeven we niet aan te doen. De basis is met deze 3 elementen klaar.

Daarmee zijn we er nog niet, want alleen bureaus is alsnog een beetje saai. Onze Manifesto banner staat in de hoek en is eigenlijk de enige sfeerverhogende factor in de kamer. We hebben zelf ideeën over wat we willen, maar een helpende hand kan nooit kwaad. Daarom schakelen we de professionele hulp in van onze huisstylist voor tips en tricks (thanks Marjo!). Beetje bij beetje vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Een klein kastje gaat ervoor zorgen dat de boel een beetje opgeruimd blijft. Twee blokken daarboven zorgen voor sfeer en een plekje om iets praktisch neer te zetten. Een rekje aan de wand wordt een plek voor boeken en trofeeën. Een whiteboard zorgt ervoor dat creatieve ingevingen gelijk opgeschreven kunnen worden. Een aantal planten brengt binnen buiten en onze hangplant maakt het helemaal 2020. Sonos zorgt voor de dat extra beetje sfeer en een koelkast maakt die sfeer helemaal af.

Tot slot nog even over onze koelkast: Een belangrijk element van onze cultuur is dat we onze viermomentjes goed willen vieren. Willem heeft eigenhandig uit Grauves prachtige Driant-Valentin champagne meegenomen en deze flessen liggen koud voor de écht mooie resultaten. Wil jij samen met ons genieten van één deze heerlijke flessen? Neem dan even contact op zodat we samen kunnen zorgen voor een resultaat dat dit flesje eer aan doet! Proost alvast!

Previous
Previous

Conflicten en emoties in calls? Koester ze!

Next
Next

Odyssey 2020: we zijn toegelaten!