Odyssey 2020: we zijn toegelaten!

Vorige jaar hebben we meegedaan met Odyssey en wat een reis was dat! Onder inhoudelijke leiding van Merijn zijn we in een avontuur gestapt waarvan we niet wisten hoe we eruit zouden komen. Ons hoofddoel: testen of we als team onder druk (en slaaptekort) goed kunnen functioneren, oftewel een generale repetitie voor fulltime Poort8. Dat was een doorslaand succes. Na 24 van de 48 uur wisten we al dat het met het team goed zat, dus hebben we op dat moment besloten om vol voor de winst te gaan. En dat lukte! De rest is geschiedenis (en te vinden in deze blogs 😊).

Dit jaar gaan we weer meedoen. Poort8 staat er anders voor, dus onze behoeftes zijn ook anders. Dat nemen we mee naar Odyssey en daarom hebben we besloten in te schrijven voor een challenge die de wereld een klein stukje beter kan maken: Outcompete Destructive Systems - Consumer and Organization-driven Decarbonization, gehost door DAML, boomi en VMware. In het kort gaat het in deze challenge om het vinden van een manier om consumenten en bedrijven een trigger te geven om CO2 reductie te versnellen door het bouwen van een CO2 footprint tool. Deze tool moet ervoor zorgen dat consumenten beter kunnen bepalen met welke bedrijven ze te doen willen hebben en met welke juist niet. Voor bedrijven moet het ervoor zorgen dat ze meer inzicht krijgen in hun eigen footprint en, omdat ze graag hun klanten willen behouden, hun leven zullen beteren.

We gaan dit jaar nog iets anders doen, want we doen mee met 2 teams! Merijn en Willem stappen in de CO2 challenge onder de naam Poort8 en nemen 4 getalenteerde en gemotiveerde connecties mee. Bart en ik gaan meedoen aan een andere challenge: Internet of Logistics - Compliant Air Cargo Flow, gehost door KLM Cargo. Het doel van deze challenge is om de supply chain transparanter te maken om op die manier namaak tegen te gaan, specifiek gericht op geneesmiddelen. Jaarlijks overlijden er 1 miljoen mensen door gebruik van namaak geneesmiddelen en dit alleen is al een reden om deze supply chain problematiek op te lossen. Daarnaast is het voor bedrijven als KLM, DHL of Jan de Rijk moeilijk om te bepalen wanneer iets namaak of echt is, terwijl ze wel de verantwoordelijkheid dragen tijdens hun deel van de logistiek. Deze challenge gaat over beide onderwerpen. Bart en ik zullen samen met 4 anderen van Eonpass het team Cryptomice.

De komende weken worden wederom spannende weken! We zullen doelen gaat stellen, plannen uitwerken en voorbereidingen treffen. Naarmate de start dichterbij komt, zal ons Odyssey bloed weer sneller gaan stromen. Want ondanks dat we ook dit jaar niet primair voor de winst zullen gaan, smaakt de overwinning van vorig jaar toch stiekem naar meer!

#ignitethefuture #ignite8 #odyssey2020

Previous
Previous

Van kroeg tot kantoor: Millennial Style

Next
Next

Fulltime = nieuw werkproces