‘We love tools!’ 2020 edition

Nieuwe tools zijn leuk! Nieuwe tools zijn spannend! Nieuwe tools zijn eigenlijk net een kerstkadootje waarvan je niet weer wat erin zit. Om even in de stemming te komen, stel je voor:

Buiten is het al weken ijskoud. De rayonhoofden zijn net bij elkaar gekomen en ‘it giet oan!’. Jij zit binnen met een heerlijk warme en tikkie foute trui en kijkt rond in de comfortabel verwarmde woonkamer. Onder een prachtig versierde boom ligt een veelbelovend pakje met jouw naam erop. Terwijl je een kransje eet, warme chocomel drinkt en luistert naar Wham!, probeer je uit te vogelen wat er toch in dat pakje kan zitten. Dan is het moment aangebroken: uitpakken! Stukje voor stukje trek je het papier eraf en voor je het weet, staar je naar een prachtige doos waarmee je de komende uren heerlijk aan de slag kunt. Je kunt niet wachten om te beginnen!

Afgelopen week had ik deze ervaring, heel onverwacht. Toegegeven, ik zat niet in de kou met warme choco, maar in een heerlijk zonnetje en een glaasje fris. Anders, maar niet heel verschillend. Via LinkedIn kwam ik namelijk het tooltje Miro tegen. Hiermee is het mogelijk om in een team samen te werken in een virtuele sessie waarvoor je normaal met z’n allen om een whiteboard of groot wit vel op tafel kruipt. Het tooltje werkt zowel realtime als asynchroon. Als eerste ben ik aan de slag gegaan met een scrum bord voor de ontwikkeling van ons ARM (Authorization Registry Manager). Het werkte erg lekker en ook de feedback van Merijn, onze chef Tech & Tool, was top. Een goede start dus!

Ik zag dat er ook Retro borden beschikbaar waren, en aangezien we dat normaal 2-wekelijks voor een whiteboard met post-its doen, leek me dat een mooie kans voor Miro. In een half uurtje heb ik een nieuw bord in elkaar geklikt om onze analoge methode om te zetten naar Miro. Vervolgens zijn we ermee aan de slag gegaan. Iedereen liep meteen over van enthousiasme, met Willem voorop. Volgens mij heeft hij wel 8 keer ‘Jeetje, wat is dit lekker zeg!’ gezegd. Het beviel zelfs zo goed, dat we de opvolgende sessie van Bart, onze strategie en road map sessie, ook hebben gedaan in Miro. En dat terwijl dit voorbereid was in Microsoft Whiteboard (sorry Bill).

Het zijn vreemde tijden en corona brengt veel leed. Maar af en toe brengt het ook iets onverwacht moois, hoe klein dan ook. Dit was zo’n momentje!

Previous
Previous

De 8e Corona App: PrivateTracer

Next
Next

Conflicten en emoties in calls? Koester ze!